Ekrem Arpak

Ekrem Arpak

EKREM-CE

URFA'NIN BUZ DAĞLARI!

17 Temmuz 2024 - 22:14 - Güncelleme: 17 Temmuz 2024 - 22:32

"Bu daha buz değının görünen yüzü..." Diye başlar bir meselenin, bir olayın koyu derinliğini, büyüklüğünü ve gizemli bilinmezliğinin habercisi sözlere...

"Yahu Ekrem, çöl sıcaklarının ortalığı kasıp kavurduğu, resmen buharlaşmak üzere olduğumuz Şanlıurfa'da buz dağı nereden geldi aklına?" Dediğinizi duyar gibiyim. 

1- Buz dağları kutuplarda olur doğru. Biz işin mecazi kısmındayız. 

2- Kim demiş "Şanlıurfa'da Buz dağları yok." Diye? 

Urfa siyaseti, kültürel yaşamı, kurumları, eğitimi, enerji ve sağlık sorunları Şanlıurfa yerel siyasetinin ve şimdiki Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Kasım Gülpınar'ın tam da yaşadığı sorun bu aslında. 

Birilerinin kendi çıkarları için yok ettiği ahlaki, kültürel, ekonomik, sağlık ve eğitimin enkazı üzerine kurdukları çıkar dağları, derinlikleri ile ürkütücü, yok edici, yakıcı, yıkıcı haldeler ama görmemişiz. 

Sn. Gülpınar Şanlıurfa halkının "Gel ve bizi kurtar, seninle değişime gidelim" Çağrısına icabet ederken Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin bir çok sorunu hakkında belirli fikirlere sahipti elbette. Ama bugün anlıyorum ki tıpkı benim gibi Gülpınar da buz dağının görünen yüzünü biliyordu.

Düşünebiliyor musunuz; 31 Mart yerel seçimde kazandığı zafer ile sadece şehrimizde değil ülke gündeminde kendine yer bulan, aldığı oy ile partisi YRP'yi üçüncü parti haline getiren, vizyonu ile ülke siyasetinin mihenk taşı olacağı söylenen Mehmet Kasım Gülpınar'ı sadece dört ayda eleştirmeye başladılar. 

Elbette isim vererek varlıkları kadar değersiz fikirlerine prim vermeyeceğim elbette ama üç beş tanesini iyi tanıyor, karın ağrılarını biliyorum. 

İçlerinden bazıları geçmiş belediye yönetiminden üretmeden fatura almaya alışmış bedavacı arkadaşlar. Arpa kesilince çıkar dağlarının altındaki lağım fareleri ortaya çıktı hikayesi yani. 

Efendim, Zeynel Abidin Beyazgül Başkanın zaten daha önce açtığı sosyal marketi açmak hizmet miymiş? 

Pek tabi o marketten fakir fukaranın, yetimin, Öksüz'ün rızkını alıp evine götüren hadsiz bunu söyleyecektir. 

Sn. Gülpınar Başkan "maalesef hak etmeyen zengin kesime gitmiş" Derken Zeynel Başkanı mı hedef aldı, hayır. Buz dağının altına gömülen acı hatta küçük bir gerçeği ortaya koydu. 

Peki, yarın öbür gün Mehmet Kasım Gülpınar çıkıp buradan nemalanan zenginleri isim isim açıklasa utanmayacak mısınız? 

Elbette ürünlerin mağdur, mazlum, yoksul ve ihtiyaç sahipleri kadar hatta belki de daha fazla ihtiyaç sahiplerine gitti bir sosyal market ile Gülpınar dürüstlüğü ile kurulan sosyal market bir olmayacaktır. 

Hele bir tanesi var ki her sözü ile evlere şenlik mübarek. Yahu etme ki senin yapmadığın hangi işler üzerinden ne faturalar aldığını, bu rantı kaybettiğin için bas bas bağırdığını suratına vurup rezil edeyim. 

Bir önceki Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olmasa sen ve senin gibi birkaç çapulcu evine ekmek götüremezdi, ekmek. 

Efendiler; Mehmet Kasım Gülpınar elbette yapısal ve fiziki olarak büyük projelere imza atacaktır ama emin olun Gülpınar'ın bu şehre yapacağı en büyük hizmet dürüst insanların her defasında çarpıp alabora olduğu çıkar dağlarını yok  etmek olacaktır. 

Gülpınar'ın bu şehre yapacağı en büyük hizmet, halkın her bir kuruşunun halk için harcanacağı ilkeli, kucaklayıcı, torpile değil, liyalete dayalı ve tıkır tıkır işleyen kurumsal bir belediyeyi inşa etmek olacaktır. 

Mehmet Kasım Gülpınar makam için, seçim için, para için politika yapmaz, yalan söylemez. O siyaset yapar. İkisi ayrı şeyler. Politikacı genelde oyalar, kandırır. Siyasetçi ise üretir, ortaya koyar. 

Normal şartlarda Mehmet Kasım Gülpınar değil de bir başkası olsa, bırakın proje üretmeyi şu ranta, liyaketsizliğe bulaşmış hantal yapıyı 3 senede toparlayamaz. 

Siz bakmayın kendi çıkar dağları ile şehri cehennemimiz haline getiren ve Arpaları kesildiği için sosyal medyada bas bas bağıran bazı tiplere. 

Mehmet Kasım Gülpınar o çıkar dağlarının hepsini yerle bir edip, fakir fukaranın da yaşayacağı bereket bahçeleri haline getirecektir. 

Buz dağlarından uzak durun. Zira kökleri derindir. Yakıcıdır, yıkıcıdır. Biz aydınlık yarınlara bakalım.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.