İSPATLA Sn. TOPRAK!

Ekrem Arpak
ABONE OL

İSPATLA Sn. TOPRAK! 

Yaz aylarında özellikle Şanlıurfa sıcakları insanı yorar, zaman zaman sinir uçları ile oynar, hasta bile eder. 

Ha işte, tam da böyle bir psikoloji içinde evime giderken birden birkaç mesaj geldi. Konu Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin uyuşturucu ile mücadele noktasında yaptığı açıklama ve sonrasında gelen bir tepki. İsterseniz önce Büyükşehir Belediyesi'nin açıklamasına göz atalım:

"Şanlıurfa'nın en büyük sosyal sorunlarından biri olan uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile mücadele için yeni bir adım atılıyor. Bu adım, bağımlılıkla mücadelede kararlı olan herkese umut olacak.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Merkezi İstanbul’da bulunan Liman Ayık Yaşam Derneği arasında imzalanan protokol sayesinde madde bağımlılığıyla etkin bir şekilde mücadele edilecek.

Mülkiyeti Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine ait olan tarihi hanlar bölgesinde bulunan Eyyübiye Belediye hizmet binası (Eski Cevahir Konuk Evi) madde bağımlılığıyla mücadelenin merkezi olacaktır. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Gülpınar, "Bir gencimizin hayatının kurtulması toplum ve bizim için son derece önemlidir, Allah’ın takdiri ile hayırlı neticeler alacağız"

Yeniden hayata başlamak için Birlikte başarabiliriz!"

Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Mehmet Kasım Gülpınar bu mücadele için inandığı, güvendiği bir dernek ile yürümeye kararı almış ve bu bağlamda Eyyübiye Belediyesince uzun yıllardır makam olarak kullanılan eski Cevahir Han projeye (Dikkat, derneğe değil) projeye tahsis edilmiş. 

Çünkü tarihi dokusu, maneviyatı anlamında projeye katkı vereceği hesaplanmış. 

Proje daha hayata geçmemiş bile. Hani derler ya yapım aşamasında. Hah, tam da öyle. 

DÜNYA KAMUOYUNU SARSAN AÇIKLAMA!

Durum böyle iken bazı arkadaşlar sosyal medyadan bir iki tepki paylaşımı attılar bana ama özellikle Sn. Halil Toprak'ın açıklaması resmen ödümü patlattı! 

Tüm dünya kamuoyunu ayağa kaldıran bir açıklama çünkü. "Sn.Toprak o eda ile yapmış açıklamayı" 

Unvana baktım. Aman Yarabbim. Dev resmen. 

DÜMFED: Dünya Uyuşturucu İle Mücadele Federasyonu Genel Başkanı. 

Kalbim DÜMFED DÜMFED gümledi. Resmen zeriki oldum. "Sarılık"

Okurken bile çok ağır geliyor unvan. Pek tabi akla şöyle bir yapı geliyor. 

Dünyanın bir çok yerinde rehabilitasyon merkezleri olan, her merkezde sayısız ve alanlarında uzman psikolog, psikyatrın yanı sıra teknolojik gereksinimleri olan, genel merkezi muhtemelen plaza büyüklüğünde bir tedavi ve yönetim yerleşkesi olan bir federasyon Size de öyle gelmedi mi? 

Böyle devasa federasyon 2022 yılında kurulduğuna göre şimdiye kadar on binlerce pardon abarttım, binlerce yok lo o da değil en azından yüzlerce gencimizin tedavisine destek olmuş hatta bizzat üstlenmiştir. Diye geçti aklımdan. Çünkü Dünya diyoruz ha. Federasyon diyoruz boru değil. 

NE DİYOR SN. TOPRAK? 

"Dünya Uyuşturucu ile Mücadele Federasyonu (DÜMFED) Genel Başkanı Halit Toprak, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar'a sert eleştirilerde bulundu.

DÜMFED Başkanı Toprak’tan Başkan Gülpınar’a yer tahsisi eleştirisi : Akrabasını tercih ettimask

Dünya Uyuşturucu ile Mücadele Federasyonu (DÜMFED) Genel Başkanı Halit Toprak, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar'a sert eleştirilerde bulundu.

Dünya Uyuşturucu ile Mücadele Federasyonu (DÜMFED) Genel Başkanı Halit Toprak, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’ı eleştirdi.

Toprak, federasyonun genel merkezinin Şanlıurfa'da bulunduğunu ve 56 il ile 123 ilçede resmi şubeleri olduğunu belirtti. Ayrıca, yurt dışında 6 ülkede de şube açtıklarını vurgulayan Toprak, güçlü ve profesyonel bir ekibe sahip olduklarını ifade etti.

Toprak, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nden yer temini talep ettiklerini ancak olumsuz yanıt aldıklarını söyledi. Buna karşın, İstanbul'da akrabası olan bir derneğe Gülizar Konuk Evi gibi büyük bir yerin tahsis edildiğini belirten Toprak, belediyenin bu tercihine tepki gösterdi.

"Biz yanlışa ve rantı asla müsaade etmeyiz. Bu nedenle, belediyenin bizi değil, akrabası ve dostlarıyla iş yapacakları birini tercih etmesini anlıyoruz," diyen Toprak, rantın ilk şartının birbirinin ayıbını örten bir ekip oluşturmak olduğunu dile getirdi. Bu durumun kabul edilemez olduğunu vurgulayan Toprak, Şanlıurfa'nın gerçek evlatlarının göz ardı edilmesine tepkisini dile getirdi.

Bu açıklamalar, kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nden henüz bir yanıt gelmedi"

Vay vay vay. Sn. Toprak çok büyük konuşmuş. Ağır eleştiri. Hatta iftira da var. 

DÜMFED NE YAPMIŞ?

Merak ettim ve 2022 yılında kurulan bu federasyonun uyuşturucu ile mücadele de neler yaptığını, kaç çocuğumuza destek olduğunu, faaliyetlerini araştırdım. İnanın kendimden utandım devasa mücadelelerini okuyunca. Buyurun sizinle de paylaşalım.

Sn. Toprak ve Federasyonun 2022 yılından beridir üç etkinliği var.

1- Sn. Başkan Sivas'ı ziyaret etmiş. 

2- Sn. Başkan Erzurum Bilek Güreşi etkinliklerine katılmış

3- Sn. Başkan Kenya'ya ziyarette bulunmuş. 

Kenya çok önemli bakın. Sn. Başkan ve Federasyon yetkilileri Urfa ve Türkiye de uyuşturucu ile mücadeleyi bitirmiş, Kenya'ya el atmışlar. Arada da bilek güreşine tutuşmuşlar. 

Araştırmam sonucunda tedavi desteği verilmiş tek bir aile ve çocuğa dair veri yok. 

Etkinlik yok! 

Rehabilitasyon merkezleri yok! 

Şimdi gelelim Sn. Toprak'ın iddia ve söylemlerine:

1- Güçlü ve profesyonel bir ekibimiz, 56 ik ve 123 ilçede şubelerimiz yurt dışında 6 şubemiz var. 

Ee Sn. Toprak. Daha ne istiyorsun? Bu büyük imkanlar ile kaç çocuğu kurtardınız? Şube sayısı kadar gence dokunmamışsınız. Neyin havası bu? 

2- İFTİRA ATIYOR! 

Sözlere bak sözlere: Biz yanlışa ve ranta asla müsaade etmeyiz! 

Merakımdan soruyorum Sn. Toprak. Senin ve sizlerin yıllardır yapamadıklarını yapmak için girişilen bir projenin neresi rant? 

O halde siz yıllardır rant peşinde misiniz?

Ve asıl soru: Madem siz uyuşturucu ile mücadelede bu denli başarılısınız; neden şehre gelen her vali mücadele için çırpınıyor? 
Neden madde bağımlılığı ilkokul çağlarına indi? Neden Mehmet Kasım Gülpınar buna gerek duydu? 

Ve en önemlisi; Sn. Toprak akraba dediğiniz kim? Bu iddiayı ispat etmek zorundasınız. 

Aksi halde hukuken suç işlediniz. 

Bakınız; liman Ayık Yaşam Derneği Başkanı bu hususta Sn. Başkana özel danışmanlık yapmaktan şeref duyarım diyor. 

Bunun üzerinden vay danışmanlık ücreti alacak yaygarası koparanlar var. 

Adı üstünde; özel danışmanlık. Yani gönüle dayalı yani ücretsiz. 

Sn. Toprak, demek siz bu işi gönülsüz yapıyorsunuz. Diye bilir miyim? Bu size iftira atmak olmaz mı? Haddime ve kimin haddine? 

3- YER İSTEDİK VERMEDİLER! 

İşte dananın kuyruğu tam burada kopmuş Sn. Toprak. Derdiniz uyuşturucu ile mücadele falan değil. Derdiniz hiç bir şey üretmediğiniz bir iş için bedava yer tahsisi istediniz. Alamayınca kıyamet kopardınız. 

Cevahir Han yıllardır Eyyübiye Başkan makamı olarak kullanılıyordu. Neden sesiniz çıkmadı. 

Sözün özü Sn. Toprak. 

1- Rant iddianızı ispat edin. 
2- Akraba iddianızı ispat edin. 

Aksi halde hukuken suç işlemiş olacaksınız.